פשרות הוגנות בחגים

תרצה ב. היא אחת המתייעצות התוססות שליוויתי,
היא תמיד השרתה אנרגיה צעירה בפורום המתייעצים,
הנה שאלה שקיבלתי ממנה לפני פורים והתשובה שעניתי,
חושב שיכול לתת תועלת: 

תרצה שאלה: 

בזמן הקרוב השגרה הולכת ונהיית פחות ופחות שגרה

בעיקר אצלי בשבתות ופורים *2 וערב חג…..

אשמח לדעת כשיש לי שולחן שבת/ חג -לא לפי שיטת בקרמן מה עדיף לבחור

אני יודעת וברור לכולם שדבר ראשון לאכול הרבה סלטים חיים כמה שאפשר אבל אחר כך

צריך לבחור בין הגרוע לגרוע יותר:)

אני לא בקטע להביא לעצמי חצי מהאוכל שמותר-לא הסגנון שלי…:-)

לדוגמא:

מה עדיף, סלטים עם שמן מבושל או אפוי/ סלטים עם מיונז

או עדיף לקחת יותר דג-שהוא גם אפוי עם שמן-אבל חלבוני

או פחמימה כוסמין בלי סלטים?

פשטידת תפוחים-או שלא לגעת בכלל?

בשר/ עוף?

לשתות מים בטעמים או מאקס / מיץ?

מנה אחרונה-רק פירות……?

 

בסופו של דבר אין אפשרות בעיני להתנזר מהכל הכל וכביכול לסבול.

אני כן רוצה לאכול ממה שיעשה לי הכי טוב ויגרום הכי פחות נזק.

וכמובן שזה לא יהיה בעיני נפילה.

כלומר מרצון ומבחירה

אבל אני רוצה לדעת שאני עושה את הבחירה הנכונה!!! בעז"ה

 

מקווה ששאלתי תעזור לעוד נשים

 

אשמח לתשובה

 

 

****

 

והנה התשובה שכתבתי לה – מקווה שתועיל גם לך: 

 

שלם וברכה

 

ואיזה כיף לראות את סגנון השאלה,

סגנון של מקצוענים שעושים שינוי אמיתי.

קשה לקבוע מסמרות ולדרג כל דבר בדיוק בסדר הנכון.

גם אם לוקחים מדברים פחות טובים, אפשר שזה יהיה בכמות קטנה

כי קצת והרבה זה אותו טעם.

ולתת דגש על הפצצה גדולה מהדברים הטובים.

שזה אומר: בשלב הסלטים החיים להרבות

ותוספת אחת מבושלת טובה להרבות.

ככלל לכאורה עדיף להתפשר על סלטים עם שמן מאשר על ריבוי פחמימות.

ריבוי פחמימות חונק וסותם.

דגים כמובן לאכול בהנאה גדולה ובשמחה

ממש להתענג בתענוגים.

אבל אם יש מספר סוגים, זה ממש מכביד על העיכול.

 

אפשר לקחת מסוג אחד מנה,

ומהסוג השני חתיכה ממש קטנה בשביל להנות מהטעם.

 

לגבי שתיה מתוקה,  למי שלא סוכרתי,

אני מעדיף מים בטעמים מאשר דיאט,

 

אבל להגיש את המים המתוקים רק עם המנה העיקרית

לקראת שלב הקינוח,

בתחילת הסעודה להשתבח עם מים.

גם כאן אפשר לשתות כוס / כוס וחצי ולא חצי בקבוק!

לגבי סלטים עם מיונז וכדומה..

הרבה אנשים מפתחים סלידה מסלטים מסוג זה…

ואני ממש בעד!

בסך הכול זה ביצים חיות עם שמן – לא משהו ממש…

 

מי שהצליח לפתח את הטעם הטבעי יותר

שנהנה ממזון יותר אמיתי,

חבל לשבור אותו גם בחגים…

אם לא וזה ממש חסר,

לקחת מעט בשביל להנות…

בשורה התחתונה:  הרבה מאוד טוב – בירקות חיים ומבושלים – מי שיכול להוסיף קטניות לסעודות בצורה מגוונת – הרי זה משובח.

כמובן להשתבח עם מטבלים ורטבים טובים.

בנוסף: דגים להוסיף בהנאה.  ואם מגיעים למנה העיקרית מלאים, להשים לב שאנחנו לא פח זבל

 

מה שאומר, שבשלב זה שאנחנו מלאים, לא לוקחים מנות – אלא רק טעימות!!!

 

אחרי שמתרגלים לזה שאפשר לעבור סעודה בלי לקחת מנה – בכל שלב.

אלא עוצרים כששבעים –  זה הופך להרגל נהדר וקל. 

 

ואם כבר טועמים – זה כבר לא כל כך קשה לוותר על מנה שלמה. 

 

והכי חשוב: אם היה לנו יצר הרע גדול ונכשלנו והגזמנו – להתעלם ולהנות – זה בסדר גמור – זה קורה לפעמים וכנראה ימשיך לקרות!

 

אם נתעלם ולא נקח ללב – זה יקרה הרבה פחות!!

מקווה שמספיק ברור.

 

שמחה שלמה ובריאות לכולם

ישראל בקרמן

לתגובות או להתייעצות ניתן לפנות ל:  briut.beckerman5@gmail.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest